אז והיום
אנו חיים בעולם בו בכל יום מגלים דבר חדש ובכל יום כמעט ישנה התקדמות בפיתוחים טכנולוגיים העוזרים לאיכות החים שלנו. במצב בו אנו נמצאים מוגבלים יחסית לאנשים אחרים, תמיד ניתן למצוא פתרונות טובים ויצירתיים להבנה שלנו את המצב האישי ולקבלה שלנו את עצמנו כבעלי מוגבלות מסוימת. עד לפני מספר שנים, ניתן היה לומר שכבדי שמיעה אינם מסוגלים לתפקד כמו אדם אחר המסוגל לשמוע בצורה טובה ומושלמת. כבדי השמיעה נחשבו לחירשים, ומי שלא יכול היה לקרוא שפתיים, או מי שלא יכול היה להרשות לעצמו מכשיר שמיעה, היה לעיתים נשאר מאחור מבחינה חברתית. היום הכל שונה. הטכנולוגיה פיתחה את המכשירים הטובים ביותר שניתן למצוא ואת הפתרונות הקרובים ביותר לשמיעה רגילה.
פתיחות מחשבתית
היום יש מכשירי שמיעה לאנשים רבים, ולא כי פתאום גילינו הרבה מאוד כבדי שמיעה, אלא משום שהיום יותר ויותר אנשים יכולים להרשות לעצמם לרכוש מכשיר שמיעה טוב, וכמובן בעקבות ההתקדמות החברתית והפתיחות הגדולה בה אנו חיים את חיינו המודרניים, מי שהתבייש להסתובב עם מכשירי שמיעה פן יחשבו שהוא נכה, מרגיש הרבה יותר בנוח, ויודע כי לא מסתכלים עליו יותר כנכה, ולא כמוגבל. מכשירי השמיעה עוזרים לאנשים כבדי שמיעה לשמוע יותר טוב ולתפקד בצורה שאינה מראה על נכות או מוגבלות מסוימת בתפקוד היום יומי. מכיוון שיש סוגים רבים של מכשירי שמיעה, כל מי שצריך יכול להרשות לעצמו מכשיר על מנת שיוכל לשמוע יותר טוב. וממש, כמו שבעבר אנשים הרגישו לא בנוח ללכת עם משקפי ראייה, עד לשלב שבו הפכו המשקפיים למותג אופנתי, כך גם מכשירי השמיעה. אמנם אין כאן עדיין מותגים, אך בהחלט נראה שבעלי כבדות שמיעה אינם מתביישים ללכת עם המכשירים ולהיראות בציבור כמי שלא שומעים, או לא שומעים טוב.
כל פיתרון טוב לבעיה
הפתרונות הטכנולוגיים מספקים לנו את מיטב היצירתיות הרפואית, וניתן לבחור בין מכשירי שמיעה הנחשבים לסטנדרטיים ובעלי מנגנון אנלוגי, אותו מווסתים בעזרת גלגל קטן הנמצא בצד המכשיר, כמו גלגל ווליום של רדיו, ובין מכשירים מתקדמים יותר, בעלי מנגנון דיגיטאלי, היוצרים פיתרונות סינון של רעשים לא הכרחיים ושמיעה הרבה יותר טובה.